Veilig slapen, daar streven we naar

Het is belangrijk dat uw oogappels veilig slapen. In Wuustwezel houden we hier bij minicrèche Zwilly-Zwolly strikt toezicht op.

Slaaphouding voor kinderen jonger dan één jaar

Een kindje dat nog niet één jaar oud is moet in een bed steeds op de rug slapen, zonder kussens of dekbed. Onze opvoeders bij minicrèche Zwilly-Zwolly zijn uiteraard op de hoogte van deze richtlijn en passen deze dan ook altijd toe. Op vraag van de ouders kunnen wij hierop uitzonderingen toestaan, maar enkel onder twee voorwaarden. Ofwel dient u een attest van een arts aan ons te bezorgen. In dat geval moet uw kindje om medische redenen in een andere houding slapen. Ofwel volstaat een attest van de ouders. Het model hiervan is aan te vragen bij ons kinderdagverblijf.

Stimuleer zelf de rugligging bij uw kind

Voor het welzijn van uw kind willen we u vragen om ook thuis uw kapoen te stimuleren om op de rug te slapen. Zo wordt uw oogappel deze rugligging al gewoon. Op die manier verloopt de overgang van thuis naar de crèche vlot.

Alle kinderen jonger dan zes maanden oud slapen in de leefruimte. Regematig is er toezicht bij de slapende kindjes. Ook streven we steeds naar een optimale temperatuur in de slaapkamer. Zo trachten we de kans op wiegendood zo klein mogelijk te houden. De kindjes gaan het bedje in met een tut, maar zonder knuffel. Aan de tut mag een doekje hangen, maar kralen en lintjes zien we liever niet.

Contact opnemen

Naast slapen, staat er natuurlijk nog veel meer op ons dagelijks programma! Wilt u ook een plekje voor uw kinderen reserveren bij minicrèche Zwilly-Zwolly uit Wuustwezel? Aarzel dan niet langer en contacteer ons dan even.

Back to Top